Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

KENAPA AIR KENCING BERWARNA KUNING SELEPAS MAKAN B-COMPLEX?


Selalu ada  customer yang mengadu katanya warna air kencing (urin) jadi kuning terang selepas ambil vitamin B-Complex. (Biasanya urin warna kuning pucat)

Jangan lah risau yer. Ini bukannya disebabkan anda ada penyakit! 

Sebenarnya vitamin B-Complex ini adalah vitamin larut air (water soluble), jadi ia sangat cepat larut dalam salur darah dan terus ke urin.

Ia adalah proses semulajadi menyingkirkan lebihan RIBOFLAVIN (VITAMIN B2) yang tidak diserap oleh badan, dan terus keluar melalui air kencing, menyebabkan ia menjadi warna kuning terang!

Ia bukanlah bermaksud kita terlebih dose, tapi adalah antara petanda buah pinggang kita sihat dan berfungsi dengan baik.



Fungsi dan Kelebihan Vitamin B-Complex Shaklee.

CARA MENENTUKAN TAHAP KESIHATAN MELALUI WARNA AIR KENCING

Sebenarnya, melalui warna urin kita juga boleh tentukan tahap kesihatan kita.

Ini antara contohnya:-

KUNING PUCAT - Warna urin normal dan cukup hidrasi.

KUNING TERANG – Warna urin akibat pengambilan vitamin B-Complex.

KUNING GELAP – Warna urin akibat pengambilan vitamin B-Complex, dan kemungkinan dehidrasi. Sila tambah jumlah air minuman anda!

OREN - Warna urin akibat pengambilan vitamin Carotomax, dan kemungkinan dehidrasi. Sila tambah jumlah air minuman anda!

KECOKLATAN - Warna urin akibat pengambilan ubat-ubatan atau mempunyai masalah dengan organ hati. Sila rujuk doktor anda.

KERUH - Jangkitan saluran kencing/kencing kotor (UTI)

KEMERAH-MERAHAN – Jangkitan pada buah pinggang atau penyakit berkaitan

KEBIRU-BIRUAN – Kesan pengambilan ubat-ubatan atau sejenis penyakit yang dinamakan 'Blue Diaper Syndrome'






Cara menentukan tahap kesihatan melalui warna urine.

Jadi janganlah risau yer kalau warna urin jadi kuning terang lepas ambil vitamin B-Complex. Ia adalah NORMAL.

Tapi kalau warna kuning gelap, ia mungkin petanda anda tak minum air secukupnya.

Pastikan anda minum air mengikut jumlah yang disarankan bergantung berat badan anda.




KENALI APA ITU BELL'S PALSY ?


APAKAH BELL'S PALSY

Bell's Palsy adalah lumpuh atau kelemahan otot pada sebelah muka. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka menyebabkan sampingan yang anda muka terasa berat . Kerosakan saraf juga boleh menjejaskan deria rasa dan bagaimana anda membuat air mata dan air liur. Keadaan ini datang secara tiba-tiba, kerap kali semalaman, dan biasanya menjadi lebih baik dengan sendirinya dalam masa beberapa minggu.
Bell's Palsy bukanlah hasil daripada strok atau serangan iskemia sementara (TIA). Walaupun strok dan TIA boleh menyebabkan lumpuh muka, tidak ada kaitan antara palsi Bell dan sama ada syarat-syarat ini. Tetapi kelemahan secara tiba-tiba yang berlaku pada sebelah muka anda perlu diperiksa oleh doktor segera untuk menolak sebab-sebab ini yang lebih serius.

APAKAH PENYEBAB BELL'S PALSY

Punca sebenar Bell's Palsy tidak diketahui. Kebanyakan doktor menganggap bahawa beberapa proses menyebabkan bengkak saraf muka. Kerana saraf muka melalui kawasan yang sempit, tulang dalam tengkorak, apa-apa bengkak saraf menyebabkan ia dimampatkan terhadap permukaan keras tengkorak. Ini mengganggu fungsi saraf ini.

Para penyelidik telah lama percaya bahawa jangkitan virus mungkin terlibat dalam berlakunya bell's palsy. Para saintis telah menemui bukti menunjukkan bahawa herpes simplex 1 virus (yang sama punca sejuk kudis) mungkin bertanggungjawab untuk sebahagian besar kes cerebral Bell.

Lumpuh otot muka, punca adalah sasaran tepat dipanggil cerebral muka. Sebab-sebab yang diketahui termasuk jangkitan virus seperti kayap, penyakit Lyme, jangkitan telinga (sakit telinga dan cecair kuning keluar dari telinga) , atau pemampatan saraf muka oleh tumor benigna dipanggil neuroma akustik. Kerosakan saraf muka juga boleh disebabkan oleh penyakit saraf progresif seperti multiple sclerosis (kelemahan, kesemutan, kebas, penglihatan kabur, kekakuan otot, masalah pemikiran, dan masalah kencing)

Dalam kebanyakan kes lumpuh, saraf yang mengawal otot pada sebelah muka Bell telah rosak oleh keradangan.

APAKAH TANDA-TANDA BELL'S PALSY ?

Antara gejala bell's palsy termasuk:
  • Kelemahan secara tiba-tiba atau lumpuh pada sebelah muka anda yang menyebabkan ia terasa berat. Ini adalah gejala utama. Ia boleh membuat ia sukar bagi anda untuk menutup anda mata di sisinya wajah anda.
  • Meleleh air liur.
  • Masalah mata, seperti berair berlebihan atau mata kering.
  • Kehilangan keupayaan untuk rasa.
  • Sakit dalam atau di belakang telinga anda.
  • Kebas pada sisi yang terjejas wajah anda.
  • Kepekaan meningkat kepada bunyi.

BAGAIMANA BELL'S PALSY DIDIAGNOSIS ?

Doktor anda boleh mendiagnosis bell's palsy dengan meminta anda soalan, seperti tentang bagaimana gejala-gejala anda sebelum berlaku. Dia juga akan memberikan pemeriksaan fizikal dan neurologi untuk memeriksa saraf muka fungsi.

Jika punca gejala-gejala anda tidak jelas, anda mungkin perlu ujian lain, seperti darah ujian, sebuah MRI, atau imbasan CT.

RAWATAN BAGI PESAKIT BELL'S PALSY

Dalam banyak kes, tiada rawatan diperlukan. Cuma, tujuan rawatan adalah untuk mengurangkan gejala.

Hampir 50% pesakit boleh pulih dalam masa 2 hingga 3 minggu malah ada yang menunjukkan pemulihan dalam tempoh 10 hari tanpa sebarang rawatan khusus.

Sementara itu, 35 hingga 40% mengambil masa lebih kurang setahun untuk pulih dan hanya 5% yang tidak pulih sepenuhnya di mana wajah mereka kekal menunjukkan mengalami Bell’s Palsy.

Ubat kortikosteroid atau antiviral mungkin boleh mengurangkan bengkak dan mengurangkan tekanan pada saraf muka. Pesakit mesti mengambil drug ini pada awal waktu (seboleh-bolehnya dalam masa 24 jam apabila gejala bermula) untuk lebih berkesan. Walau bagaimanapun, tidak ada kajian yang diterbitkan yang menunjukkan ubat antiviral boleh mempercepatkan proses pemulihan daripada Bell's Palsy.

Pembedahan untuk melegakan tekanan ke atas saraf masih kontroversi dan belum menunjukkan memberi faedah kepada pesakit Bell's Palsy.

Pesakit dinasihatkan mendapatkan rawatan awal dalam masa 48 jam selepas serangan berlaku bagi memudahkan proses pemulihan.

Pesakit disarankan melindungi mata mereka daripada terdedah dengan memakai pelindung dan menitis ubat cecair bagi mengelak mata menjadi kering akibat kesukaran mengerdip mata.

Rawatan fisioterapi kadangkala diberi kepada pesakit bagi membantu menguatkan otot terjejas dan sebagai stimulasi kepada saraf yang terlibat. Jenis-jenis fisioterapi yang biasa diberi adalah urutan muka, senaman otot muka dan stimulasi elektrik. Namun berdasarkan daripada kajian, fisioterapi tidak membantu sepenuhnya.

TIPS UNTUK PESAKIT BELL'S PALSY

  • Tuam bahagian yg terlibat. Boleh gunakan batu sungai yang kecil, panaskan di atas api, kemudian tuam bahagian muka pesakit dua kali sehari.
  • Elakkan tidur di bawah kipas yang laju atau aircond yang terlalu sejuk.
  • Kurangkan minum minuman sejuk atau berais.
  • Lakukan akupuntur.
  • Amalkan senaman muka.

CUBA CARA ALTERNATIF - VIVIX

Salah satu supplement Shaklee yang terbaik di dunia ialah VIVIX. Bukan sahaja terbukti sebagai ejen anti-penuaan, ia juga menyokong kesihatan otak dan urat saraf. 

“Dan dari buah tamar (korma) dan anggur, kamu jadikan daripadanya minuman haram dan makanan serta minuman yang halal sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat satu tanda (yang membuktikan kekuasaan Allah) bagi orang- orang yang mahu menggunakan akalnya.” (Surah Al-Nahl ayat 67).

Sungguh hebat ciptaan Allah malah jus anggur merah juga mengandungi resveratrol iaitu sebatian di dalam buah anggur yang berkhasiat bagi meningkatkan kesan ubat kanser yang terdapat di dalam segelas jus anggur merah. Ia merupakan bahan antioksidan yang kuat, dihasilkan oleh tanaman seperti anggur, raspberi, cranberi, dan kacang tanah untuk melawan jangkitan bakteria dan kulat.

Antara kandungan Vivix adalah anggur muscadine iaitu anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (anggur biasa 19 kromosom). Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik.

Anggur ini mempunyai buah yang besar, sebesar bola golf, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol.

Ia juga mengandung asid ellagik, yakni sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria.

Banyak fitonutrien (phytonutrients) hadir dalam anggur muscadine telah diiktiraf sebagai antioksidan dan agen anti-radang yang paling berkuasa terutama pada kulit dan bijinya.

Anggur muscadine adalah rendah lemak dan sodium, dan mempunyai jumlah kalium, serat dan sumber vitamin C yang sihat. Fiber dalam anggur muscadine melebihi fiber dalam oat.

Anggur muscadine mempunyai kulit yang tebal. Kulit yang tebal ini memberikan anggur muscadine ketahanan semula jadi untuk penyakit, kulat dan serangga dan di mana banyak kuasa antioksida anggur muscadine disimpan.

Anggur muscadine mempunyai kuasa antioksidan yang lebih banyak daripada anggur yang lain. Berdasarkan ukuran standard ORAC, anggur muscadine telah diukur setinggi 6,800 per 100 gram, berbanding 739 untuk anggur merah . Kulit anggur muscadine sahaja mempunyai kira-kira 6-8 kali ganda kapasiti antioksidan berbanding keseluruhan blueberry.

KEPENTINGAN PROTEIN BAGI IBU MENGANDUNG



Seperti yang kita sedia maklum, apabila wanita mengandung kuantiti pengambilan makanan perlu sentiasa diambil berat. Pengambilan makanan yang disyorkan untuk wanita mengandung perlu seimbang.

Sekiranya kekurangan zat, boleh membahayakan janin dan ibu juga. Zat atau nutrien yang sangat penting untuk ibu mengandung adalah protein, asid folik, kalsium, zat besi, asid lemak Omega-3 DHA, omega-6, vitamin C dan lain-lain lagi. Kesemuanya nutrien ini harus diambil secara rata. Dan kesemua zat yang diperlukan semestinya mempunyai fungsi/kepentingannya tersendiri.

MANFAAT PROTEIN KEPADA IBU MENGANDUNG

1. Sumber Kalori

Biasa yang kita tahu sumber kalori paling banyak yang perlu diambil ialah karbohidrat. Akan tetapi, protein juga turut diperlukan untuk memberi sumber kalori lebih untuk ibu mengandung kelihatan cergas seperti tidak mengandung.

2. Pembentuk jaringan

Pada awalnya kejadian asal manusia ialah dari segumpal darah. Lalu mengembang menjadi daging, dilengkapkan dengan tulang, otot, kulit dan sebagainya sebelum ianya menjadi sempurna. Dalam proses pengembangan itulah yang terjadi pembentukan jaringan dari jaringan otak, kolagen, kulit, otot dan lain-lain. Proses tersebut sangat memerlukan protein sebagai sumber utama.

3. Pembentukan darah

Ada juga sel darah merah dan sel darah putih memerlukan protein sebagai pembentuk darah. Dan jika ibu mengandung mengalami anemia, ada kemungkinan ibu kekurangan protein.

4. Pembentukan air ketuban

Protein juga diperlukan untuk pertumbuhan plasenta, air ketuban, tisu uterus, plasma protein serta memberikan tenaga semasa ibu bersalin dan penghasilan susu ibu selepas melahirkan. Kekurangan air ketuban boleh menyebabkan bayi meninggal di dalam perut.

5. Menguatkan tulang

Protein yang cukup boleh membantu menguatkan tulang bayi. Sumber utama untuk tulang yang kuat kalisum dan zat besi. Protein digunakan untuk menyerap zat besi dan kalsium dengan lebih cepat.

SUMBER PROTEIN

Ada banyak sumber protein yang kita boleh ambil dari makanan harian. Contohnya telur, ayam, daging, susu, kekacang, brokoli dan tempe. Namun, tidak elok jika sumber haiwan diambil dengan kuantiti yang berlebihan kerana tinggi kandungan lemak. Sumber tumbuhan yang banyak kandungan protein ialah kacang soya. Harus diingatkan, cara memasak makanan juga perlu dititikberatkan kerana boleh mengurangkan zat yang tersedia ada dalam makanan. Ini kerana protein mudah rosak jika dimasak atau diproses dengan suhu yang tinggi.

Risiko Kekurangan Protein Untuk Ibu Mengandung
  • Pembentukan sel otot janin sangat memerlukan protein. Sekiranya kekurangan, boleh menyebabkan bayi lahir dengan LWB (Low Weight Babies) selain mengakibatkan kegagalan pembentukan otak yang optimum kerana protein juga berfungsi meningkatkan kecerdasan otak anak kelak.
  • Janin yang kekurangan protein akan mengambilnya dari sumber protein ibu. Sekiranya kekurangan, ibu boleh mengalami anemia seterusnya mengakibatkan letih, HB rendah dan kurus
  • Bagi ibu yang tidak mengambil protein langsung, boleh mengakibatkan keguguran.

Sekiranya, ibu mengandung tidak sempat menyediakan makanan berprotein, boleh cuba ESP Shaklee.

KENAPA ESP SHAKLEE YANG TERBAIK ?

  • Energizing Soy Protein ( ESP ) membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya yang berkualiti tinggi.
  • Mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral seperti vitamin B6, riboflavin, thiamin, calsium.
  • Setiap 850gram ESP dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya non GMO ( non-Genetically Modified Organism), hasilnya sangat halus dan berzat.
  • Kandungan indeks glisemik yang rendah iaitu 39, menjadikan ESP sesuai untuk ibu mengandung yang terkena GDM.
  • Dihasilkan di bawah kawalan IPP (Identity Preservation Program) iaitu penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat sehinggalah sampai kepada pengguna.
  • Diproses dengan air ( bukan alkohol atau bahan kimia lain ) bagi mengekalkan isoflavones yang terdapat dalam kacang soya tersebut.
  • Halal, rendah lemak, tiada kolestrol, bebas kafein dan tidak menggemukkan.


Manfaat lain ESP untuk ibu mengandung :
  • Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu dengan lancar
  • Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu
  • Memastikan kesihatan ibu berada di tahap optimum
  • Membantu perkembangan fetus - janin
  • Membantu menjadikan kulit bayi halus dan cantik
  • Membantu mengatasi loya atau angin
  • Membantu memulihkan luka ibu sekiranya bersalin secara c-zer

TESTIMONI VIVIX BANTU KURANGKAN SAKIT SENDI LUTUT

Assalamualaikum..hari ni nak share testimoni seorang anak yang menghadiahkan Vivix kepada ibu bapa beliau untuk masalah sakit lutut ayahnya. Apabila dah semakin meningkat usia, badan kita akan semakin lemah.


Hari ni nak share testimoni Puan Nur Zahirah bagaimana Vivix membantu ayahnya yang sakit lutut mampu solat terawikh 21 rakaat..


Sehari sebelum berpuasa, mak ada telefon saya. Mak cakap..lutut ayah makin membengkak..sekarang ayah macam dah ada 2 lutut. Ayah dah tak boleh solat sambil berdiri sbb ia sangat menyakitkan. Kalau sujud pon..lambat sangat nak bangun balik. Kat rumah saya takde tandas duduk. Semua tandas mencangkung. Ayah nak kencing pon kena pakai kekuda. Bila saya dengar, saya sangat kesian. Sedih sangat bila ayah yang banyak berkorban untuk saya menderita macam tu. Saya selalu jugak tanya kaba pasal lutut ayah. Tapi ayah cakap dah ok. Tapi sekarang ia makin semakin tak ok. Dulu ayah amik ubat yang doktor bagi. Doktor dah suggest untuk ayah buat pembedahan lututnya tu. Tapi ayah tak nak. Kalau saya pon tak nak jugak operate lutut. Mak pulak cakap badan dia sangatla mudah penat. Sakit belakang, bahu..tapak kaki..sume sakit2. Yelah, mak lahirkan 8 orang anak. Setiap 2 tahun pulak tu. Badan memang sentiasa penat la.
Dulu saya pernah nak bagi mak ayah amik vitamin..tapi diorang ni jenis yang susah nak amik tablet mahupon cecair. Pastu banyak betol alasan bila saya cakap nak bagi supplimen demi kesihatan mereka. Hehe..biasalah kan orang tua..tapi kali ni mereka sendiri request. Jadi diorang tak banyak soal..Ikut je cadangam saya:)
Saya terus buat order vivix untuk mak ayah guna sepanjang Ramadhan. Ayah dan mak terus mencuba vivix tu sebelum tidur seperti yang saya sarankan. Esoknya alhamdulillah ayah tak rasa sangat sakit di lututnya. Mak pulak merasa sangat segar walaupon berpuasa sambil menjadi babysitter kepada 2 orang kanak-kanak. Sampai boleh pergi sapu seluruh laman rumah. Ada orang tegur,"kak ani tak puasa ke hari ni? Saya tengok dari tadi duk mencabut rumput tu puasa-panas ni". Lenguh-lenguh badan mak pon berkurang. Tu baru makan sesudu teh. Banyak nye bagi kesan kepada kesihatan mak ayah saya. Ayah pulak boleh buat solat terawih sampai 21 rakaat tanpa ada masalah walaupon lututnya masih bengkak. Saya tak tahu kesan vivix begitu mendalam dan cepat. Jomlah kita cuba bagi vivix kepada mak ayah kita. Kesihatan mereka tak dapat diganti dengan duit. Kalau mereka sakit makin teruk, lagi banyak duit yang akan dihabiskan kan? So lebih baik kita ambil tindakan cepat2 sebelum terlambat. Lagipon mak ayah kita banyaaakkk sangat berjasa kepada kita. Apa salahnya kita membalas jasa mereka dengan berikan vivix kepada mereka. Duit boleh dicari, tapi mak ayah kita tiada gantinya. Kita pon tak tahu bila mereka akan kembali kepada Allah kan. Jadi selagi mereka masih bernyawa, berikanlah yang terbaik bagi mereka. Kalau dulu kita sakit mereka tak tidur pon menjaga kita.

LANDMARK STUDY MEMBUKTIKAN PRODUK SHAKLEE BERKUALITI TINGGI DAN BERKESAN

Hasil carian imej untuk landmark study shaklee 
Mengapa Landmark Study sangat penting bagi Shaklee? Sebab dengan adanya Landmark Study, dapat membuktikan produk Shaklee sememangnya berkualiti tinggi dan berkesan dalam memperbaiki kesihatan.
Shaklee juga mempunyai banyak testimoni dan rata-rata pengguna Shaklee sangat berpuas hati dengan kesan dari vitamin Shaklee.

Bagaimana dari segi saintifik?

Tetapi bagaimana dari segi saintifiknya, kita mahu sahkan yang Shaklee ini betul – betul terbaik dan selamat?

Ramai warga tua yang tetap terkena penyakit kronik walaupun rajin makan vitamin di masa muda.

Landmark Study – uji darah pengguna di makmal

Jadi, apa yang pemilik syarikat Shaklee lakukan adalah minta pihak saintis yang tidak bekerja dengan Shaklee, pihak saintis yang tidak mendapat apa-apa kelebihan atau untung dari Shaklee untuk ambil darah pengguna yang tegar makan Shaklee, dan buat ujikaji dan study untuk pastikan betul kah pengguna Shaklee betul-betul mempunyai kesihatan yang lebih baik.


Di  Amerika, terdapat satu organisasi saintis yang dikenali sebagai NHANES yang mebuat ujikaji (study) ini.


Sebelum ini NHANES memang pernah buat ujikaji (study) perbandingan antara 2 kelompok; iaitu kelompok orang yang makan vitamin dibandingkan dengan kelompok orang yang tidak makan vitamin.

Apabila pemilik Shaklee mahu pastikan yang Shaklee ini betul-betul selamat dan berkesan, pemilik Shaklee meminta pihak NHANES buat ujian perbandingan antara 3 kelompok pula iaitu:
  • Orang yang makan vitamin Shaklee
  • Orang yang makan vitamin (sebab nak lihat apa beza Shaklee milik beliau dengan vitamin jenama lain)
  • Orang yang tidak makan vitamin
Apabila kita menjadi pemilik produk, semestinya kita nak pastikan produk kita betul-betul terbaik dan selamat.
Lebih-lebih lagi apabila ia melibatkan makanan kesihatan.

Jika jual produk yang tidak betul-betul selamat, risau pengguna nanti akan terkena kesan sampingan.

Kita tak mahu orang lain sakit disebabkan oleh kita.

Untuk memastikan yang ujian adalah ketat, NHANES meminta institusi penyelidikan yang paling top untuk buat ujikaji (study)

Institusi tersebut adalah University of California, Berkeley.

Dan dari institusi itu, NHANES minta doktor yang paling pakar dan paling mahir dalam bidang Epidemiology & Public Health Nutrition untuk buatkan ujikaji.

Beliau adalah seorang professor di dalam bidang tersebut dan bukan calang-calang doktor. Doktor tersebut adalah Dr Gladys Block.


Doktor ini tiada kaitan dengan Shaklee, dan tidak mendapat apa-apa untung dari Shaklee.

Doktor ini juga menegaskan yang apa sahaja hasil dari ujian yang beliau dan pasukan beliau lakukan, akan di publish.

Bagaimana cara doktor tersebut membuat ujikaji (study)?
  • Pemilik Shaklee langsung tiada kuasa dalam cara bagaimana ujikaji tersebut di jalankan.
  • Semuanya di dalam kawalan doktor tersebut.
  • Doktor tersebut yang menentukan bagaimana ujikaji (study) tersebut dijalankan
  • Doktor tersebut dan pasukan beliau yang akan menulis laporan hasil dari ujikaji (study) tersebut
  • Shaklee perlu melabur untuk kos perbelanjaan ujikaji (study) ini
Ya, walaupun masih belum pasti sama ada hasil keputusan dari ujikaji (study) ini adalah positif atau negatif, Shaklee tetap perlu bayar untuk semua kos yang keluar.

Satu lagi yang pemilik Shaklee buat adalah mendapatkan pandangan saintis-saintis dari pihak lain untuk mengkaji hasil kerja Doktor tersebut pula.

Ia dikenali dengan istilah third party peer-reviewed.

Third party peer-reviewed ini dilakukan:
  • Untuk pastikan ketepatan ujikaji (study) dari Doktor tersohor tadi.
  • Dengan mendapatkan pandangan pihak saintis-saintis lain, tiada siapa boleh pertikaikan hasil ujikaji (study) tersebut

KEPUTUSAN DARIPADA UJIKAJI (STUDY) TERSEBUT






Alhamdulillah Shaklee bukan sekadar terbukti dengan testimoni. Tetapi juga terbukti di makmal secara saintifik

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA CHENG/BUKIT RAMBAI/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : AJLegacy

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.