Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Showing posts with label VITA-LEA FOR CHILDREN. Show all posts
Showing posts with label VITA-LEA FOR CHILDREN. Show all posts

VITA-LEA FOR CHILDREN MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK

TAHUKAH ANDA?

  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting 
  • Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain. 
  • Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
  • Antara umur 11 tahun dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

KEPENTINGAN MULTIVITAMIN PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak cenderung makan makanan yang tertentu sahaja. Contohnya jika mereka suka makan ayam goreng, maka ayam goreng sajalah yang dimakannya setiap hari. Kanak-kanak juga sukakan makanan yang tidak berkhasiat seperti gula-gula, aiskrim, makanan ringan dan sebagainya. Antibodi mereka juga belum cukup kuat menyebabkan mereka senang dijangkiti penyakit. 


Vita-Lea for Children

Shaklee telah mempertingkatkan formula untuk multivitamin kanak-kanaknya iaitu Vitalea for Children untuk memberikan khasiat yang lebih lengkap kepada anak-anak kita.

Formula Vitalea for Children yang ditambahbaik
Vitamin-vitamin yang terkandung di dalam Vitalea for Children:
  • Vitamin A - Membantu kesihatan mata 
  • Vitamin B - Membantu perkembangan otak; pembentukan tenaga, konsentrasi dan focus 
  • Vitamin C - Membantu gusi, gigi, kulit dan sistem imunisasi yang sihat 
  • Kalsium dan Vitamin D - Membantu kesihatan tulang 
  • Vitamin E - Membantu perkembangan sistem saraf 
  • Zat Besi - Membantu pembentukan sel darah merah 
  • Iodin - Membantu pertumbuhan dan pembentukan hormon yang sihat 
  • Magnesium - Membantu kesihatan tulang dan fungsi saraf dan otot
  • Zink - Membantu sistem imunisasi dan penyembuhan luka 
  • Copper - Membantu pemtumbuhan dan pembesaran tubuh


Saiz Vitalea for Children yang baru juga lebih besar, gambar menunjukkan perbandingan saiz Vitalea for Children (purple) dengan Chewable Vita C Plus (putih)

Keistimewaan Vitalea for Children (Chewable)



Vitalea for Children adalah sesuai untuk:
  •  Kanak kanak yang sudah pandai mengemam vitamin
  •  Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  •  Anak yang aktif
  •  Orang dewasa yang tidak suka menelan vitamin berbentuk pil


Lebih istimewa, Vitalea for Children menggunakan pemanis semulajadi dengan xylitol yang menghalang pembentukan kaviti dan kerosakan gigi

Berikan si comel anda keperluan nutrisi penting, vitamin dan mineral hari ini.

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2015


Ni dia promo Shaklee bulan ni. Banyakkan?
.
Berita baik sempena April ni, Shaklee membuat promosi untuk 6 jenis produk keluarannya.
.
PROMOSI SHAKLEE UNTUK BULAN APRIL 2015


1. Vitalea for kids - multivitamin untuk si manja anda.
.
2. Cinch Shake Coffee Latte
3. Cinch Shake chocolate

- kedua-dua cinch shake ni sesuai diambil bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan kerana ianya berfungsi dalam membakar lemak dan membentuk otot-otot badan anda supaya lebih firm.
.
4. Lecithin - berfungsi membakar lemak tepu yang ada dalam badan anda dan juga berfungsi sebagai penguat memori.
.
5. Gla complex - membantu dalam memperbetul kitaran haid dan hormon. Juga dikenali sebagai vitamin untuk kesuburan.
.
6. DTX Complex - vitamin khas untuk detox kekotoran yang ada dalam badan anda dan juga baik untuk hati.
.
Woww!! Ada 6 item semuanya promosi Shaklee kali ni. First time Shaklee mengadakan promosi sebanyak ni tau!
.
Jadi, jangan lepaskan peluang ni!
.
Semoga anda semua sihat dan berjaya!

MULTIVITAMIN SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK

Multivitamin untuk kanak-kanak kembali lagi yeay !!

Kebanyakan vitamin dipasaran terutamanya untuk kanak-kanak murah kan? Kerana apa? Macam-macam sebab..mungkin artificial..mungkin sintetik..mungkin tidak lengkap..
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

APAKAH KELEBIHAN VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE?

1.Lengkap dengan 8 komponen vitamin B.

Vitamin B ni terdiri daripada 8 beradik iaitu B1, B2, B6, B12, FOLIC ACID, NIACIN, BIOTIN, PANTOTHENIC ACID. Kesemua komponen perlu hadir bersama untuk kesan yang optimum. Tetapi kebanyakan pengeluar tidak memasukkan beberapa komponen seperti biotin kerana harganya yang terlalu mahal. Ini menyebabkan kesannya tidak optimum.

2.Mengandungi vitamin dan mineral dalam satu tablet!

3.Rasa anggur yang enak, tidak mengandungi pewarna, pemanis dan pengawet tiruan.

4.Diperasakan dengan xylitol yang membantumengelakkan kaviti.

5.Mudah dikunyah!
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

Ini antara kelebihan Vitalea for Children ni..nutrisi dalam sebiji vitalea ni lengkap dan sesuai dalam membantu perkembangan anak-anak..cuba bayangkan..anak-anak kita kena makan 3 gelas susu, 10 sudu besar peanut butter, 6 oz jus oren bermangkuk brokoli dan sayuran lain untuk mendapatkan khasiat yang serupa dalam 1 biji vitalea..agak-agak dapat tak anak kita makan banyak tu setiap hari? Macam tak je kan? Sebab tu lebih senang kunyah je sebiji vitalea for kids ini dan yang penting ianya SEMULAJADI.

Semulajadi ni kita kena faham..bukan sekadar diperbuat dari bahan semulajadi sahaja dah dikira semulajadi..tetapi seluruh proses haruslah natural barulah ianya dikira semulajadi..maksudnya dari penanaman benih bahan-bahan untuk vitalea for children ini, penjagaan tanaman tanpa racun kimia, proses pembersihan yang mengekalkan khasiat bahan tersebut, dan pemprosesan yang tidak melibatkan sebarang bahan kimia..iti barulah NATURAL..jadi jangan mudah tertipu dengan perkataan semulajadi ni ye..kaji dahulu..

Vita-Lea® for Children Chewable dirumus khas bagi memenuhi keperluan 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh anak-anak.
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B
Multivitamin kunyah yang disahkan halal untuk anak-anak. Ia dipenuhi dengan 19 nutrien penting dan menyediakan 100% Nilai Harian vitamin C. Vita-Lea® for Children Chewable kini mempunyai lebih vitamin D – 600 IU setiap hidangan, yang 150% nilai harian serta memiliki kalsium, magnesium, dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat. Dengan perisa yang enak, Vita-Lea® for Children Chewable pasti menyeronokkan.
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

Ada yang tanya shaklee kenapa harganya mahal dari yang dulu Ini message dari pihak Shaklee

"The new Vita-Lea® for Children is an improved formulation with 14 higher levels of vitamins and minerals. Shaklee is committed to ensuring all our products are ALWAYS SAFE. ALWAYS WORKS. ALWAYS GREEN.
Even though the bottle price is high, however, it is recommended to consume 1-2 tablets a day instead of 2 tablets a day, which effectively brings the per serving cost to only RM 1.48 per serving compare to old formulation’s RM 1.20, which is an increase of only about 20%.

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA CHENG/BUKIT RAMBAI/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : AJLegacy

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.