Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Showing posts with label KANAK-KANAK. Show all posts
Showing posts with label KANAK-KANAK. Show all posts

KEPENTINGAN MEMBERI SUPLEMEN KEPADA KANAK-KANAK


Antara sebab-sebab kenapa ibu bapa perlu memberi suplemen pada anak-anak pada masa kini kerana kita sedia tahu tahap imunisasi badan anak-anak mudah menurun dan senang dijangkiti penyakit. Cara terbaik untuk mengekalkan tahap imunisasi anak adalah dengan memberi makanan berkhasiat, seimbang dan mengamalkan gaya hidup yang sihat kepada anak-anak. Walaubagaimanpun, gaya hidup pada masa kini menyebabakan anak-anak tidak mendapat sepenuhnya khasiat daripada makanan menyebabkan tahap imunisasi semakin hari semakin menurun sedikit demi sedikit.

1. Anak memilih makanan

Untuk memastikan tahap imunisasi badan anak pada tahap yang optimum, pemakanan adalah sangat penting. Ibu bapa wajib memberi makanan yang seimbang seperti nasi, ayam, sayur-sayuran dan buah-buahan. Tetapi adakah semua kanak-kanak suka dengan makanan-makanan tersebut. Paling ketara yang kita boleh nampak ialah kanak-kanak tidak suka mengamalkan sayur-sayuran sebagai diet seharian mereka. Anak-Anak kita sangat bijak. Mereka sudah pandai memilih apa yang mereka suka. Walaupun kita cuba menyorokkan rupa sebenar sayur mereka tetapi mereka tetap boleh mengesan. Di sinilah perlunya ibu bapa memberi suplemen kepada anak-anak supaya anak mendapat khasiat sama seperti sayur-sayuran tersebut.


2. Makanan segera digantikan dengan makanan berkhasiat

Kebanyakan ibu bapa pada masa kini adalah yang bekerja. Ibu Bapa keluar kerja sebelum matahhari terbit lagi dan pulang apabila matahari terbenam. Ibu Bapa tidak sempat untuk menyediakan atau memasak makanan dari rumah, kerana tidak cukup masa dan kepenatan bekerja. Maka, jalan terpantas untuk memastikan anak kenyang adalah dengan memberi makanan segera yang dibeli di luar yang tidak diketahui samada makanan tersebut mempunyai khasiat sepenuhnya atau tidak.

3. Air digantikan dengan cordial yang tinggi gula serta berasid

Diet bersama air kosong adalah diet yang sangat sihat di mana airnya tidak mempunyai gula dan kalori. Pengambilan air bergula boleh menyebabkan anak terlebih aktif dan obesiti menyebabkan mereka badan mereka bertambah lemah. Tetapi anak-anak sangat suka dengan minuman-minuman manis seperti ini. Ada pula ibu bapa yang mengambil jalan mudah membeli air-air jus buah diluar. Bagi mereka air ini berkhasiat untuk anak-anak, padahal mereka tidak sedar air-air ini mengandungi gula yang tinggi, bahan pengawet dan pewarna yang boleh memberi kesan pada badan anak-anak.


4. Perubahan gaya hidup

Zaman dahulu kita sebagai ibu bapa tidak takut mendedahkan anak-anak dengan aktiviti-aktiviti outdoor seperti main guli, gala panjang, getah, badminton, bola sepak dan macam-macam lagi. Aktiviti-aktiviti seperti ini membantu anak-anak lebih aktif dan lebih banyak mengeluarkan peluh. Berbeza dengan anak-anak zaman sekarang, ibu bapa lebih cenderung mengawal mereka di dalam rumah kerana ditakuti membahayakan keselamtan anak jika dibiarkan mereka. Ditambah pula dengan teknologi yang semakin pesat, anak-anak lebih suka duduk bermain ipad, galaxy tab dan sebagainya untuk mengisi masa lapang. Kesannya, mata mudah rosak, obesiti, otak tidak cerdas dan banyak lagi.

5. Persekitaran yang tercemar

Persikataran sekarang semakin hari semakin tercemar. Contoh paling dekat yang kita boleh lihat ialah jerebu. Boleh di katakan setahun hampir beberapa kali negara kita dilanda jerebu yang berada ditahap bahaya yang bukan sahaja boleh menjejaskan kesihatan kita malahan anak-anak kita lebih teruk lagi kerana tahap imunisasi mereka tidak sekuat kita yang dewasa ni. Tahap imunisasi mereka semakin hari semakin menurun dan akhirnya, mereka senang mendapat batuk, selsema dan demam. Ini boleh mengganggu pembesaran dan perkembangan mereka. Bagi anak-anak yang bersekolah, pembelajaran mereka terbantut akibat selalu sakit.


SUPLEMEN HEBAT & SELAMAT UNTUK ANAK ANDA


1. Meal Shakes

Meal Shakes mengandungi 19 vitamin dan mineral penting untuk kesihatan tubuh badan anak anda dan sesuai untuk anak anda yang sedang membesar. Meal Shakes juga mempunyai 9 asid amino perlu dan merupakan sumber terbaik untuk fiber dan protein untuk pertumbuhan yang sihat dan membaiki tisu-tisu. Ia kaya dengan Kalsium dan mempunyai glisemik Index yang rendah yang membantu anak anda mendapat berat yang ideal dan memberi tenaga yang optimum.

2. Lecithin


Lecithin membantu menajamkan minda dan meningkatkan daya ingatan. Sangat sesuai untuk anak anda yang sudah mula bersekolah. Apa yang mereka belajar dapat disimpan dan senang ingat semasa peperiksaan. Seterusnya, membentuk anak anda menjadi pelajar cemerlang. Lecithin juga berfungsi memecahkan lemak berlebihan bagi mengelak obesiti dan penyakit kardivoskular.



3. Omega Guard


Omega Guard untuk kesihatan minda dan mata. Penggunaan ipad atau galaxy tab yang kerap boleh merosakkan mata. Maka, anda perlu memberi anak anda Omega Guard supaya tidak mengalami masalah mata seperti silau dan rabun. Ia juga berfungsi menapis logam berat dan pencemaran lain yang berbahya kepada badan anak.



Suplemen bukan sahaja untuk kesihatan anak malah ia menentukan masa depan anak anda. Badan yang sihat, menjamin kehidupan yang lebih baik. Naluri kita sebagai ibu bapa, tak sampai hati melihat anak sakit kan. Malah sebagai ibu bapa anda pasti seronok melihat anak membesar dengan aktif dan sihat di depan mata.

VITA-LEA FOR CHILDREN MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK

TAHUKAH ANDA?

  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting 
  • Selepas umur 2 tahun,pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukkan dan masalah kesihatan yang lain. 
  • Pada umur lima tahun 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap
  • Antara umur 11 tahun dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

KEPENTINGAN MULTIVITAMIN PENTING UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-kanak cenderung makan makanan yang tertentu sahaja. Contohnya jika mereka suka makan ayam goreng, maka ayam goreng sajalah yang dimakannya setiap hari. Kanak-kanak juga sukakan makanan yang tidak berkhasiat seperti gula-gula, aiskrim, makanan ringan dan sebagainya. Antibodi mereka juga belum cukup kuat menyebabkan mereka senang dijangkiti penyakit. 


Vita-Lea for Children

Shaklee telah mempertingkatkan formula untuk multivitamin kanak-kanaknya iaitu Vitalea for Children untuk memberikan khasiat yang lebih lengkap kepada anak-anak kita.

Formula Vitalea for Children yang ditambahbaik
Vitamin-vitamin yang terkandung di dalam Vitalea for Children:
  • Vitamin A - Membantu kesihatan mata 
  • Vitamin B - Membantu perkembangan otak; pembentukan tenaga, konsentrasi dan focus 
  • Vitamin C - Membantu gusi, gigi, kulit dan sistem imunisasi yang sihat 
  • Kalsium dan Vitamin D - Membantu kesihatan tulang 
  • Vitamin E - Membantu perkembangan sistem saraf 
  • Zat Besi - Membantu pembentukan sel darah merah 
  • Iodin - Membantu pertumbuhan dan pembentukan hormon yang sihat 
  • Magnesium - Membantu kesihatan tulang dan fungsi saraf dan otot
  • Zink - Membantu sistem imunisasi dan penyembuhan luka 
  • Copper - Membantu pemtumbuhan dan pembesaran tubuh


Saiz Vitalea for Children yang baru juga lebih besar, gambar menunjukkan perbandingan saiz Vitalea for Children (purple) dengan Chewable Vita C Plus (putih)

Keistimewaan Vitalea for Children (Chewable)



Vitalea for Children adalah sesuai untuk:
  •  Kanak kanak yang sudah pandai mengemam vitamin
  •  Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  •  Anak yang aktif
  •  Orang dewasa yang tidak suka menelan vitamin berbentuk pil


Lebih istimewa, Vitalea for Children menggunakan pemanis semulajadi dengan xylitol yang menghalang pembentukan kaviti dan kerosakan gigi

Berikan si comel anda keperluan nutrisi penting, vitamin dan mineral hari ini.

RADANG PARU-PARU (PNEUMONIA) PADA KANAK-KANAK

 
Radang Paru-Paru (Pneumonia) adalah infeksi pada salah satu atau kedua paru-paru. Biasanya radang paru-paru disebabkan oleh adanya infeksi virus ataupun bakteria. Kerana adanya infeksi, jalan udara kecil yang ada di paru-paru menjadi bengkak dan menghasilkan banyak lendir. Lendir ini menghalang ruang udara dan mengurangi jumlah oksigen yang masuk ke dalam tubuh. Radang paru-paru dapat terjadi pada hanya satu bagian dari paru-paru atau seluruh bagian dari paru-paru.

Doktor biasanya akan melakukan pemeriksaan pada anak anda dengan ujian darah untuk menentukan penyebab terjadinya radang paru-paru (apakah bakteri atau virus). Foto dengan sinar–X pada bahagian dada anak anda dapat memastikan diagnosis tersebut. Bila anak anda menghidap radang paru maka hasil foto dengan sinar-X akan menunjukkan adanya cairan (consolidation) di bahagian paru-parunya.


RADANG PARU-PARU KERANA BAKTERIA 

Bila radang paru-paru yang dideritai oleh anak anda disebabkan oleh bakteria, maka akan diberikan antibiotik untuk merawatnya. Anak-anak yang menghidap radang paru-paru kerana bakteria biasa keadaannya akan jauh lebih baik dalam waktu 24 sampai dengan 48 jam setelah pemberian antibiotik. Panasnya akan turun, mereka akan memiliki lebih banyak tenaga dan nafasnya akan lebih lega. Meskipun demikian, mereka mungkin akan tetap batuk selama beberapa hari hingga beberapa minggu. Penting untuk diingat bahawa rawatan dengan antibiotik harus dilakukan sesuai dengan dosnya. Pemberian ubat ini akan dilanjutkan selama 7 hingga 10 hari.

RADANG PARU – PARU KERANA VIRUS

Antibiotik tidak dapat menyembuhkan sakit kerana virus dan tidak akan diberikan untuk radang paru – paru yang disebabkan oleh virus. Proses penyembuhannya biasanya lebih lambat, sekitar 2 hingga 4 minggu.

TANDA KANAK-KANAK MENGALAMI RADANG PARU-PARU

  • Panas tinggi
  • Nafas cepat dan/atau susah bernafas
  • Bernafas adalah sesuatu yang sulit dan anda akan melihat tulang rusuk mereka lebih jelas dari biasanya.
  • Batuk
  • Muntah-muntah (mual)
  • Cepat lelah daripada biasanya
  • Kadang-kadang ada rasa sakit di dada, terutama ketika bernafas
  • Sakit perut

MEALSHAKE MEMBANTU MENINGKATKAN SELERA MAKAN KANAK-KANAK


Mealshake

Mealshake memang berperanan baik untuk meningkatkan selera makan anak. Mealshake kaya dengan vitamin dan mineral termasuk asid folik, Biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses kanak-kanak membesar.

Selain itu Mealshake memberikan 24 jenis vitamin penting daripada vitamin A ke Z dengan mineral dan mineral surih. Mineral sangat penting kepada tubuh untuk meningkatkan kadar penyerapan vitamin dan menjadikan enzim kekal aktif. Ia turut mengandungi lecithin soya yang penting untuk bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Memandangkan ia kaya dengan protein (tanpa laktosa), Mealshake membantu dalam pembentukan sel-sel bagi kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin dan lain-lain. Selain itu ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

Mealshake mengandungi vitamin seperti vitamin A, C, E, zink, selenium. Vitamin ini merupakan komponen anti oksida untuk melawan penuaan. kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

Mealshake mengandungi vitamin B Complex, zat besi dan copper yang penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat. Ini membantu meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak.

Ia kaya dengan serat larut yang membantu mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Justeru Mealshake membantu mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak.

HERBAL BLEND® MULTI-PURPOSE CREAM

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Herbal Blend ada sejenis krim yang juga merupakan killer product dalam rangkaian penjagaan tubuh Shaklee. Diuji secara klinikal untuk melembutkan kulit, mengurangkan kerengsaan dan sebagainya.

Ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi seperti: 

Sage
Horse Chestnut
Yarrow
Rosemary
Tumbuhan-tumbuhan ini telah digunakan sejak berzaman untuk kecantikan kulit. Bukan itu saja ia sangat banyak kegunaannya, misalnya horse chesnut digunakan untuk menghilangkan 'dark circle' bawah mata. Rosemary juga dijadikan minyak dan ditambah dalam masakan.

Saya menggunakan Herbal Blend untuk kegunaan diri sendiri & keluarga bagi menghilangkan gatal-gatal, ruam, luka kecil dan calar. Bukan itu saja, apabila kanak-kanak demam, saya lumurkan Herbal Blend ke seluruh tubuh mereka, insya-Allah cepat turun panasnya. Malah krim ini juga amat sesuai dipakai apabila terkena 'chicken pox' dan demam campak. Selain itu saya juga gunakan krim ini setiap hari sebagai losyen bagi menghilangkan masalah kulit kering & tumit pecah. Krim ini juga amat sesuai bagi kanak-kanak & orang dewasa yang mengalami masalah eczema.

Keistimewaan Herbal Blend ni, ia diperbuat dari tumbuhan, diuji secara klinikal dan yang penting tiada bahan kimia! Haruslah kita sedari, krim dan losyen kebanyakannya mengandungi bahan-bahan berbahaya seperti Paraben dan sebagainya.

Jadi bertukarlah kepada Herbal Blend sebelum merisikokan anak anda dengan carcinogen (penyebab kanser) dari krim lampin dan losyen mereka!

Hubungi saya untuk mendapatkan Herbal Blend special deal, dan ketahui bagaimana untuk mendapatkannya secara percuma

MULTIVITAMIN SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK

Multivitamin untuk kanak-kanak kembali lagi yeay !!

Kebanyakan vitamin dipasaran terutamanya untuk kanak-kanak murah kan? Kerana apa? Macam-macam sebab..mungkin artificial..mungkin sintetik..mungkin tidak lengkap..
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

APAKAH KELEBIHAN VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE?

1.Lengkap dengan 8 komponen vitamin B.

Vitamin B ni terdiri daripada 8 beradik iaitu B1, B2, B6, B12, FOLIC ACID, NIACIN, BIOTIN, PANTOTHENIC ACID. Kesemua komponen perlu hadir bersama untuk kesan yang optimum. Tetapi kebanyakan pengeluar tidak memasukkan beberapa komponen seperti biotin kerana harganya yang terlalu mahal. Ini menyebabkan kesannya tidak optimum.

2.Mengandungi vitamin dan mineral dalam satu tablet!

3.Rasa anggur yang enak, tidak mengandungi pewarna, pemanis dan pengawet tiruan.

4.Diperasakan dengan xylitol yang membantumengelakkan kaviti.

5.Mudah dikunyah!
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

Ini antara kelebihan Vitalea for Children ni..nutrisi dalam sebiji vitalea ni lengkap dan sesuai dalam membantu perkembangan anak-anak..cuba bayangkan..anak-anak kita kena makan 3 gelas susu, 10 sudu besar peanut butter, 6 oz jus oren bermangkuk brokoli dan sayuran lain untuk mendapatkan khasiat yang serupa dalam 1 biji vitalea..agak-agak dapat tak anak kita makan banyak tu setiap hari? Macam tak je kan? Sebab tu lebih senang kunyah je sebiji vitalea for kids ini dan yang penting ianya SEMULAJADI.

Semulajadi ni kita kena faham..bukan sekadar diperbuat dari bahan semulajadi sahaja dah dikira semulajadi..tetapi seluruh proses haruslah natural barulah ianya dikira semulajadi..maksudnya dari penanaman benih bahan-bahan untuk vitalea for children ini, penjagaan tanaman tanpa racun kimia, proses pembersihan yang mengekalkan khasiat bahan tersebut, dan pemprosesan yang tidak melibatkan sebarang bahan kimia..iti barulah NATURAL..jadi jangan mudah tertipu dengan perkataan semulajadi ni ye..kaji dahulu..

Vita-Lea® for Children Chewable dirumus khas bagi memenuhi keperluan 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh anak-anak.
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B
Multivitamin kunyah yang disahkan halal untuk anak-anak. Ia dipenuhi dengan 19 nutrien penting dan menyediakan 100% Nilai Harian vitamin C. Vita-Lea® for Children Chewable kini mempunyai lebih vitamin D – 600 IU setiap hidangan, yang 150% nilai harian serta memiliki kalsium, magnesium, dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat. Dengan perisa yang enak, Vita-Lea® for Children Chewable pasti menyeronokkan.
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK

Ada yang tanya shaklee kenapa harganya mahal dari yang dulu Ini message dari pihak Shaklee

"The new Vita-Lea® for Children is an improved formulation with 14 higher levels of vitamins and minerals. Shaklee is committed to ensuring all our products are ALWAYS SAFE. ALWAYS WORKS. ALWAYS GREEN.
Even though the bottle price is high, however, it is recommended to consume 1-2 tablets a day instead of 2 tablets a day, which effectively brings the per serving cost to only RM 1.48 per serving compare to old formulation’s RM 1.20, which is an increase of only about 20%.

KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE


Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan Omega-3

OMEGA-3

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

FUNGSI EPA  
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi
TUGAS DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
APAKAH KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE?

Melindungi Jantung Anda*

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.


Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Sumber : Shaklee Malaysia

SIAPA PERLUKAN OMEGA GUARD SHAKLEE?

Ibu Hamil
  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
Ibu Menyusu
  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu
Kanak-kanak
  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan
Mereka yang mengalami masalah berat badan

Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Sering dilanda masalah kesihatan
  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke
Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Jom kita dapatkan Omega Guard Shaklee ini untuk kegunaan sekeluarga!

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE
 COD AREA MELAKA/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

OMEGA GUARD SHAKLEE-MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.


Setiap kapsul Omega Guard Shaklee mengandungi hanya asid lemak omega-3

Omega Guard diekstrak daripada ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) diperairan negara Jepun. Ianya tidak diambil dari minyak hati ikan. Ketumpatan Omega Guard juga adalah 3x ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.

Kaedah mengekstrak minyak ikan iaitu kaedah penyulingan tekanan tinggi, biasa digunakan oleh kebanyakan kilang masa kini. Kaedah ini boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang membahayakan kesihatan.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Omega Guard dihasilkan oleh melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 paling tulen dan paling semulajadi.

Kaedah ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl - sejenis bahan kimia industri yang sangat toksik)

Omega Guard mempunyai pelbagai faedah kesihatan yang akan membuatkan anda rasa sangat rugi jika tidak mengambilnya sebagai suplemen harian anda. 

TUGAS OMEGA-3 UNTUK MEMBAIKI TARAF KESIHATAN

1. Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
2. Membantu meningkatkan kesuburan.
3. Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
4. Mencegah penyakit saluran darah dan strok
5. DHA dan EPA mampu menentang trombosis
6. Merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi.
7. Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
8. Mengekalkan tekanan darah normal
9. Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
10. Merendahkan kolestrol
11. Menghindarkan pembekuan darah didalam badan.
12. Mengawal masalah obesiti
13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
15. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
18. Mencegah penyakit alzheimer.
19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain.
20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus
erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.
28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
29. EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak
hiperaktif dan penyakit schizophernia.

KESAN KEKURANGAN ASID LEMAK OMEGA-3 PADA TUBUH BADAN

1. Selalu penat
2. Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)
3. Fungsi sistem saraf terjejas
4. Tekanan darah dan trigliserida tinggi
5. Radang tisu
6. Edema (bengkak air)
7. Rambut dan kulit kering
8. Fungsi tiroid dan kadar metabolisme rendah
9. Sistem imun lemah

Diet harian kita mengandungi jumlah omega-3 yang terlalu rendah sebaliknya jumlah omega-6 yang sangat tinggi. Omega-6 juga merupakan asid lemak perlu oleh badan tetapi jika diambil secara berlebihan ianya akan memudaratkan kesihatan.


Makanan proses seperti biskut, kentang goreng, emping kentang, makanan sejukbeku mempunyai kandungan omega-6 yang tinggi. Begitu juga makanan segera, donat, mentega kacang, margerin, telur, daging ayam, lembu dan makanan tenusu.

Sekian banyak makanan dengan omega-6 yang kita ambil menjadikan nisbah antara omega-3 dan omega-6 sangat tidak seimbang. Nisbah yang betul ialah 2 : 1 atau 4 : 1, namun nisbah omega-3 yang kita ambil berbanding omega-6 padahari ini adalah seperti berikut


Nisbah yang jauh ini boleh mendatangkan pelbagai kemudharatan kepada kesihatan dan kita berisiko mendapat penyakit-penyakit berikut :-

1. Sakit kardiovaskular
2. Diabetes melitus
3. Obesiti
4. Sindrom metabolik
5. Sakit usus
6. Sakit tua
7. Rheumatoid arthritis (sakit sendi)
8. Sakit asma
9. Kanser
10. Gangguan psikiatri
11. Penyakit autoimun

Maka sangat penting bagi mendapatkan asid lemak omega-3 dalam makanan seharian. Contoh seperti ikan tuna, brokoli, ikan salmon, kacang walnut dan sebagainya. Namun, jika berpijak dibumi nyata, sukar untuk kita mendapatkan jumlah omega-3 yang mencukupi bagi keperluan tubuh. Kerana sumber omega-3 mahal dan jarang diambil setiap hari.

Maka anda boleh mendapatkan omega-3 setiap hari dengan membeli Omega Guard Shaklee. Ianya tulen, bebas logam berat dan sangat berkesan memperbaiki taraf kesihatan kita. Pasti tidak menghampakan anda.

Omega Guard Shaklee juga boleh digabungkan dengan pelbagai produk Shaklee lain untuk menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

Kombinasi hebat Omega Guard dengan produk Shaklee lain untuk pelbagai set seperti

1. Omega Guard + Mealshake + Lecithin = Set Anak Pintar
2. Omega Guard + Melashake = Kuatkan imuniti kanak-kanak, Kurangkan Alahan Kulit, Pulihkan Asma
3. Omega Guard + GLA + Vita-Lea = Set Kesuburan Wanita
4. Omega Guard + Lecithin + Alfafa = Set Kurus Asas
5. Omega Guard + AJHT + Ostematrix = Set Sendi Sihat
6. Omega Guard + AJHT + Vivix + Performance + Alfafa = Set Gout
7. Omega Guard + Vivix + Lecithin + Alfafa = Set Bebas Diabetes
8. Omega Guard + Vivix + Coq Health = Pelbagai sakit kronik

Berita baik untuk yang sedang membaca, bulan ini merupakan bulan promosi Omega Guard Shaklee beli 6 free 1, Sekiranya anda membeli Omega Guard sebanyak 6 botol anda layak mendapat
  • keahlian percuma seumur hidup
  • rebate tunai pada Disember 2014
  • percuma sebotol Omega Guard yang bernilai RM136
  • penjimatan total sebanyak RM201 

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:


PENGEDAR SAH SHAKLEE

 COD AREA MELAKA/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU


SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248 

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : Healthy Nurjannah


Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA CHENG/BUKIT RAMBAI/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : AJLegacy

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.