Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Showing posts with label COQHEALTH. Show all posts
Showing posts with label COQHEALTH. Show all posts

CoQ HEALTH PLUS SHAKLEE


COQHEALTH PLUS SHAKLEE
Kandungan 1 kaspul CoQ Health Plus Shaklee mengandungi:
  • Coenzyme Q10 (CoQ10) 28mg
  • Vitamin E
  • Ektrak Teh Hijau
Satu botol mempunyai 30 kapsul. Dan dos yang disarankan adalah 1 biji 1 kali sehari.

KEPENTINGAN CoQ10 DALAM BADAN

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
MENGAPA PERLU MEMILIH CoQ HEALTH SHAKLEE?

1- Untuk mendapatkan 28mg Coenzyme Q10 (CoQ10) seperti yang terdapat di dalam CoQ Health Plus, kita perlu makan hampir 1.7kg ayam atau pun 28 cawan brokoli! Banyak kan.

2- Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E di dalam formulasi CoQ Health Plus Shaklee dipercayai dapat memperkukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vitamin E. Hal ini disebabkan CoQ10 dapat membantu mengitar dan menjana semula Vitamin E untuk memberi perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh.

3- Ekstrak teh hijau di dalam formulasi CoQ Health Plus Shaklee mengandungi procyanidins yang dapat membantu menyokong kesihatan tisu endothelium (lapisan tisu yang terdapat di antara kapilari darah dan jantung).

4- CoQ10 di dalam CoQ Health Plus Shaklee adalah daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis di mana sumber yis tersebut telah diuji.

5- Tanpa gluten.

SIAPA YANG PERLU MENGAMBIL CoQ HEALTH PLUS SAHAKLEE INI? 
COQ HEALTH PLUS SHAKLEE
1- Individu yang mempunyai masalah jantung - CoQ10 menyokong penghasilan tenaga oleh jantung

2- Individu yang mempunyai masalah kekurangan coenzyme Q10. Masalah ini sangat jarang berlaku. Individu yang mempunyai masalah ini mempunyai tanda-tanda seperti lemah, cepat letih dan seizure (sawan).

3- Individu yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi (hypertension) – membantu menurunkan tekanan darah

4- Individu yang mempunyai penyakit Parkinson.

5- Individu yang mempunyai masalah migrain – Kajian menunjukkan CoQ10 dapat menurunkan kekerapan migrain sebanyak 30%

6- individu yang mempunyai kulit kusam - berkesan dalam memperbaiki aliran darah dalam badan dan pembentukan sel-sel baru yang sihat

Hakikatnya pengambilan CoQ10 adalah satu cara untuk “menyediakan payung sebelum hujan” kerana Penyakit jantung adalah terkenal sebagai Pembunuh senyap No 1 DUNIA.
Pengambilan 1 biji sehari adalah disarankan untuk menjaga kesihatan Jantung 

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

ALTERNATIF UNTUK SAKIT JANTUNG


Heart Attack 
Kesihatan adalah anugerah terindah. Apa gunanya berduit banyak tapi tidak sihat kan? Benar, kesihatan salah satu nikmat Allah yang paling berharga. 

Orang kata mencegah lebih baik dari mengubati. Tapi apa yang penting rawat sebelum parah. 
 
SET KESIHATAN JANTUNG
 
Set Kesihatan Jantung yang merangkumi Phytocol-ST, CoQ Health, Omega Guard dan Vivix.

Set Kesihatan Jantung
 
Bagaimana setiap supplement itu berfungsi dalam merawat sakit jantung?

1. Phytocol-ST – Mencegah sakit jantung
Menghalang kolesterol dari makanan harian dari memasuki salur darah.
Bila kolesterol tidak boleh memasuki salur darah, risiko salur tersumbat adalah rendah dan risiko sakit jantung juga rendah.

2. Omega Guard – Menurunkan risiko sakit jantung
Menurunkan paras LDL (kolesterol jahat punca utama sakit jantung) dalam darah dengan cara meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) secara semula jadi.
Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan paling tulen dan pembekal HDL terbaik untuk atasi sakit jantung

3. CoQ Health – Menguatkan jantung
CoQ Health bekalkan enzim CoQ yang amat diperlukan oleh jantung untuk bekerja.
Tanpa enzim CoQ yang cukup, jantung jadi lemah dan mudah kena sakit jantung

4. Vivix – Melindungi jantung
Melindungi sel jantung dari penuaan, membaikpulih sel jantung yang rosak dan memelihara kesihatan salur darah untuk fungsi jantung yang sihat dan elak sakit jantung.
Satu-satunya produk kesihatan di pasaran yang membetulkan terus DNA dalam sel badan

Apa yang pasti, sakit jantung bukan lagi masalah orang tua sahaja. Orang muda juga boleh kena. Seperti arwah rakan yang meninggal dunia awal tahun dahulu kerana sakit jantung mengejut walaupun umur baru 26 tahun dan sangat aktif bersukan.

Jantung organ paling penting dalam badan kita. Umpama bateri bagi badan kita. Mati bateri maka putuslah hayat. Maka lindungilah jantung. Dan jika ibu bapa kita ada yang menghidap sakit jantung atau masalah berkaitan jantung, hadiahkan mereka Set Kesihatan Jantung ini. Bukan pilihan tapi itu adalah tanggungjawab kita untuk menjaga mereka seperti mana mereka menjaga kita dulu. Bertindak sebelum terlambat.

Kos untuk Set Kesihatan Jantung? Tidak sampai pun RM400 sebulan. Rasa mahal?? Tapi tahukah anda kos untuk ‘angioplasty’ di Malaysia boleh mencecah RM25,000 dan kos untuk ‘bypass’ jantung boleh mencecah RM50,000. Dan itu mungkin belum masuk kos follow up. Pekerja kerajaan dan pesara? Memang free atau subsidi besar. Atau ada insuran yang tanggung boleh dapat free. Betul. Tapi bagaimana dengan kos emosi pesakit dan keluarga terdekat? Dan mahukah anda menjalani banyak kali pembedahan hanya kerana tidak mahu mencegah?

Mencegah lebih baik dari mengubati. Tapi rawat sebelum parah. Kesihatan adalah anugerah terindah. Peliharalah anugerah Allah sebaiknya. Jika ibu bapa yang terkena, ini adalah tanggungjawab kita kepada mereka.
 
 
Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

COQ HEALTH PENAWAR SAKIT JANTUNG

Apa itu CoQ Health Shaklee?

CoQ Health Plus Shaklee merupakan supplement yang  mengandungi 3 gabungan hebat iaitu campuran 28 miligram (mg)  (CoQ10), ekstract Teh Hijau dan vitamin E. Gabungan  Con enzim, ekstrak teh hijau dan vitamin E bagi memantapkan fungsinya untuk menghapuskan/mengoksidakan kolesterol jahat LDL. Vitamin ini juga dikenali sebagai vitamin Q atau CoQ10.
3 Gabungan Hebat CoQHealth Shaklee 


CoQ10 - ada terdapat dalam setiap sel badan manusia. Fungsinya adalah sebagai antioksidan, yang melindungi tubuh daripada kerosakan yang disebabkan oleh molekul merbahaya. CoQ10 hadir secara semula jadi dalam jumlah yang kecil yang terdapat dalam pelbagai jenis makanan, tetapi tahap amat tinggi dalam daging organ seperti jantung, hati dan buah pinggang, serta daging lembu, minyak soya, sardin, ikan kembung, juga kacang tanah.
Ekstrak Teh Hjau - Mengawal kadar kolesterol dalam tubuh, membantu mencegah kanser, mengurangkan risiko strok, darah tinggi dan penyakit berkaitan hati. antikoksida, membantu mencegah kerosakan akibat radikal bebas, mengandungi vit E dan C - untuk kulit, rambut. Menambah stamina,menghilangkan keletihan. Memberi manfaat untuk kesihatan gusi.
 
Vitamin E - vitamin larut lemak, melindungi tubuh dari radikal bebas, serta juga mencegah penyakit seperti PMS, mengurangi keletihan dan memperlambat penuaan badan yang disebabkan oleh proses pengoksidaan. Bersifat antikanser dan antioksida. Membantu menguatkan akar rambut.

Tahukah anda CoQhealth Shaklee?

1 kapsul CoQHealth= 28 cawan brokoli.

Dengan mengambil sebiji kapsul CoQ yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan.


 

Apakah kelebihan mengamalkan  Coq Health Shaklee?

CoQ Health boleh membantu dalam hal-hal yang berkaitan dengan jantung kerana ia boleh meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel-sel, mencegah pembentukan darah beku dan bertindak sebagai antioksidan. Beberapa kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil supplemen CoQ Health Shaklee, boleh membantu mencegah dan merawat penyakit berikut :


Serangan Penyakit Jantung

Satu kajian klinikal mendapati bahawa pengambilan supplemen CoQ10 setiap hari dalam tempoh 3 hari selepas serangan penyakit jantung seseorang tersebut akan kurang berisiko untuk mempunyai serangan jantung berikutnya.

Kegagalan Jantung

Orang yang mempunyai kegagalan jantung kongestif, di mana jantung tidak dapat mengepam darah biasanya akan mempunyai tahap rendah CoQ10. Kegagalan jantung boleh menyebabkan darah terkumpul di bahagian-bahagian badan yang lain, seperti paru-paru dan kaki. Ia juga boleh menyebabkan sesak nafas. Beberapa kajian klinikal menunjukkan bahawa suplemen CoQ10 membantu mengurangkan bengkak di kaki , mengurangkan cecair di dalam paru-paru, menjadikan pernafasan lebih mudah dan meningkatkan kapasiti untuk pesakit jantung melakukan senaman. CoQ Health Shaklee boleh membantu merawat kegagalan jantung apabila digabungkan dengan ubat-ubatan konvensional.

Tekanan Darah Tinggi

Beberapa kajian klinikal di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa CoQ10 boleh mengurangkan tekanan darah. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan seseorang yang mengamalkan Coq 10 .

Kelebihan-kelebihan lain Vitamin Coq Health.


  • Co-Q10 boleh meningkatkan insulin - baik untuk pesakit kencing manis
  • Membantu merawat migrain.
  • Kesuburan - Meningkatkan jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki
  • Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.
  • Kesihatan Mental - Kajian tambahan menunjukkan Pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat tambahan daripada CoQ10
  • Kanser -Merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi
  • Penyakit Gusi
  • Penting untuk kesihatan ginjal
  • Rawatan Obesiti- Mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan simptom-simptom masalah jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 penting untuk meningkatkan tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.
Siapakah yang sesuai makan CoQHealth Plus?

Bagi mereka yang sudah mencapai 3 series, CoQHealth Plus adalah suplement wajib diamalkan kerana pada peringkat usia ini kandungan Co enzim Q10 mula beransur-ansur berkurangan.

Tanda-tanda kekurangan co-enzim Q10 termasuk: -

- Kegagalan jantung kongestif
- Tekanan darah tinggi
- Angin
- Strok
- Kekurangan tenaga
- Gingivitis
- kelemahan umum sistem imun.

Hasil beberapa kajian menyatakan bahawa kegagalan jantung kongestif adalah disebabkan kekurang co-enzim CoQ10. Co-enzim Q10 terlibat dalam pengeluaran tenaga. Kekurangan CoQ10  memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga. 

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

PETUA MENJAGA KESIHATAN JANTUNG



Jantung merupakan organ terpenting dalam kehidupan manusia. Kita hanya ada satu jantung sepanjang hidup kita. Tanpa jantung, bermakna kita sudah tidak bernyawa. Oleh itu sayangilah jantung anda.



5 Petua untuk jantung yang sihat.
1. Mengawal berat badanBerat badan yang berlebihan menyebabkan risiko untuk mendapat tekanan darah tinggi, diabetes, sakit jantung dan banyak lagi penyakit kronik lebih tinggi daripada orang yang mempunyai berat badan yang ideal. Apabila bercakap tentang pengawalan berat badan, tentunya akan bersangkut paut pula dengan pemakanan dan cara hidup.




2. Menjaga pemakanan
Pemakanan yang tidak terkawal menyebabkan kegemukan. Ibu bapa terutamanya, seharusnya mendidik anak-anak sejak dari kecil lagi untuk memakan makanan yang seimbang dan kuantiti yang mencukupi.

Pemakanan yang banyak karbohidrat seharusnya dikawal untuk mengelakkan berlebihan dan akan bertukar kepada lemak jika tidak digunakan. Pastinya makanan yang berlemak, seperti mentega, keju, makanan bersantan hendaklah dikurangkan.

Cara memasak makanan juga hendaklah dikawal. Elakkan makanan yang bergoreng. Sebaliknya tumpukan kepada makanan yang dikukus atau dibakar untuk mengawal pengambilan minyak yang berlebihan.


3. Berhenti merokokOrang-orang yang menghisap rokok mempunyai peratusan yang lebih tinggi untuk mendapat penyakit jantung. Oleh itu, jika anda tidak menghisap rokok, jangan sesekali mencuba atau menjebakkan diri anda dengan rokok.



4. Bersenam
Bersenam dapat membantu jantung mengedarkan darah dengan lebih baik. Antara senaman yang sangat baik untuk kesihatan jantung ialah berjoging, berjalan laju, mengayuh basikal. 


5. Hidup dengan ceria dan gembiraTidak dapat dinafikan kehidupan ini penuh dengan cabaran dan dugaan. Namun, bertenang dan redhalah. Sesungguhnya semua yang terjadi telah ditentukan. Oleh itu, bergembira dan bersyukurlah dengan apa yang ada. Curahkan kasih sayang, banyakkan bersenam, terima perkara yang tidak baik sebagai sebahagian daripada kehidupan dan teruskan hidup dengan bahagia.

Namun, jika anda inginkan extra perlindungan untuk jantung yang kuat dan sihat, anda juga digalakkan untuk mengambil supplemen.

Shaklee mempunyai supplemen-supplemen yang sangat baik untuk kesihatan jantung. Supplemen-supplemen tersebut ialah:

  • Alfalfa Complex 
  • Omega Guard 
  • Garlic Complex 
  • Vita E Complex 
  • Lecithin 
  • ESP 
  • COQHealth



Kebaikan Set Jantung Sihat:

  • Mengelakkan kolesterol daripada melekat di salur darah.
  • Mengelakkan darah daripada menjadi pekat.
  • Memelihara salur darah daripada inflamasi.
  • Mencairkan lemak dan menyingkirkan dari badan.
  • Mengelakkan salur darah daripada tersumbat
  • Meningkatkan pengaliran oksigen ke seluruh tubuh.
  • Menggalakan pembaikan sel-sel.
Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

JAGA KESIHATAN JANTUNG DI BULAN PUASA


Banyak persiapan hari raya dah bermula sejak sebelum bulan puasa lagi. Kemeriahan persiapan raya tak pernah berkurang kan, tahun demi tahun. Kadang- kadang kita plan nak simple- simple saja, tiba- tiba hujung- hujung pulun shopping segala top to toe! Hahaha predictable sangat. Alhamdulillah, jangan lupa berkongsi juga rezeki yang banyak tu yer :)

Supplement yang sesuai untuk keperluan badan yang berpuasa. Yang paling menarik pada pendapat saya ialah keperluan CoQ Health Plus dan Omega Guard, yang wajib diambil setiap hari.

Saya tak pernah alami masalah lethargic atau kepenatan melampau ketika berpuasa. Lembik sebab dahaga tu memang biasa la, terutama tahun lepas semasa menyusukan Adam dalam bulan puasa. Kalau waktu bekerja pula, lepas mengepam di ofis, memang la kering tekak. Tapi masih boleh berfungsi macam biasa. Lagi pulak, sejak amalkan Vitalea, memang kurang kepala pening selepas mengepam. Dan saya memang suka sangat dengan Performance Drink, minum semasa sahur, tidaklah badan jadi terlalu kering akibat kehilangan cecair sepanjang hari.

Berbalik kepada CoQ Health Plus ini, ianya bagus untuk beri tenaga, ibaratkan seperti spark plug untuk menggerakan tenaga ke seluruh badan. Tapi yang saya perhatikan, sebenarnya priority kita sekarang ni ialah untuk menjaga kesihatan jantung, dan CoQ Health Plus adalah pilihan terbaik untuk tujuan tersebut. Ia menguatkan otot jantung, membantu darah dipam dengan baik ke seluruh tubuh, lalu mengelakkan keletihan melampau.
COQ Health Shaklee Untuk Jantung

Dan lihat pula gaya hidup kita sepanjang Ramadhan, mana yang sesekali bersenam, haruslah langsung berhenti. Mana yang memang tak bersenam, lepas berbuka, terlentang kekenyangan. Itu belum tengok lagi juadah berbuka kita. Tengok je la juadah pasar Ramadhan cukup ler nak tau sihat ke tidak. Sebab tu lah saya telah mula konsisten dengan Omega Guard sejak 2 minggu lepas, nak belajar buat rutin, kena start sebelum bulan puasa lagi. Saya ambil Omega Guard selepas dinner, nak bantu badan, meningkatkan kolestrol baik (HDL), supaya dapat menyingkirkan kolestrol jahat (LDL). Sejak dulu Omega Guard ni popular sebagai supplement untuk mereka yang mahu menurunkan berat badan berlebihan, kurang boroi dan lain- lain. Tapi bagi saya, kesihatan salur darah tu yang buat saya tak mahu lagi meninggalkan Omega Guard sebagai rutin selepas makan.

Omega Guard Shaklee Untuk Jantung

Dan bulan lepas, paling best bila Shaklee mempekenalkan produk baru iaitu Phytocol-ST, khas untuk halang kolestrol daripada makanan masuk ke dalam salur darah. Nah, cantik sangat lah, lepas je minum dan makan kurma semasa berbuka, boleh telan Phytocol-ST sebelum menikmati hidangan lain. Tapi hari ini saya bersahur di rumah Mak di kampung, fuh bersahur pun lumayan hahaha! Ayam masak rendang ok, berlemak berminyak, sedap gila! Jadi saya telah Phytocol-ST juga subuh tadi hahaha! Janji kita ada usaha mencegah kan?
Phytocol untuk jantung

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE
 COD AREA MELAKA/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA CHENG/BUKIT RAMBAI/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : AJLegacy

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.