Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Selamat Datang Ke Healthy Nurjannah

First Class For Health And Beauty Consultant

Showing posts with label 3GERMS. Show all posts
Showing posts with label 3GERMS. Show all posts

CARA PENGAMBILAN DAN TESTIMONI PERFORMANCE DRINK

Mereka yang aktif lebih-lebih lagi yang gemar bersukan, mereka adalah golongan yang perlu memastikan mengambil air secukupnya untuk kekal hidrasi. Kekurangan air dalam tubuh boleh mempengaruhi prestasi ketika latihan. Namun, jika anda minum terlalu banyak ia boleh menyebabkan kekejangan berlaku semasa latihan.

Cara yang terbaik untuk anda memastikan pengambilan air seharian adalah betul?

  • 2jam sebelum anda melakukan senaman - Perlu minum air sebanyak 450ml-600ml (1 botol mineral yang kecil)
  • 15minit sebelum senaman - ambil lagi minuman sebanyak 240-300ml (separuh botol mineral yang kecil)
  • Setiap 15minit semasa latihan - ambil 240ml air ( setengah botol mineral kecil)
Sekiranya tubuh anda kehabisan glukos, anda kemungkinan akan pitam atau pengsan dan boleh mengakibatkan penurunan prestasi anda menurun secara mendadak.

Secara amnya, air kosong berguna pada 60 minit pertama, selepas jangkamasa itu anda mungkin boleh memilih minuman bertenaga. Tambahan pula jika anda beraktiviti sukan dalam persekitaran yang panas, menyebabkan anda akan lebih banyak berpeluh. Di sinilah anda memerlukan minuman bertenaga selepas 30-45 minit beraktiviti, untuk memastikan tubuh anda mendapat gantian elektrolit yang diperlukan.

Cuaca di Malaysia semakin panas, kita akan mudah terhidrasi. Oleh itu, campuran performance drink adalah pilihan yang tepat bagi atlet, gemar bersenam dan mereka yang gemar berpuasa. Mengapa anda perlu melilih performance drink Shaklee?

Minuman Penambah Tenaga Shaklee

Testimoni Performance Drink

Salam, hari ini puasa suant setelah sekian lama x puasa. Dah petang macam ni biasanya dah lembik lutut dah, sekarang ini masih larat naik turun tangga ofis aras 3. Alhamdullialh, mungkin sebab tadi sahur dengan mealshake+ESP+PD+madu...pasni boleh la amalkan di bulan Ramadhan yang akan tiba x lama lagi :)

Set Berpuasa Shaklee

Puasa hari ini, rasa segar jer. rasa macam tidak puasa plak. perut kenyang dengan air je. minum ESP+Milo Pas tu minum PD+Oren (macam org putih plak?) Pastu air masak, memang penuh tangki, an alhamdullilah . Tuaian pagi ini masih maintain...

Set Berpuasa Shaklee

Alhamdullilah, In shaAllah masuk 5 hari dah kita berpuasa dan 5 hari saya makan PD(performance drink)... rasa bertenaga dan perut tidak masuk angin walaupun anak kerap menyusu...puasa kedua, sya & hubby bergotong royong membersihkan halaman rumah yang dah lama terbiar disebabkan kesibukkan masa...alhamdullilah sampai ke patang kita orang bertenaga..heheh hasil penangan performance drink..terbaik

Testimoni Performance Drink

Alhamdullilah Muhammad(10 bulan) semakin sihat dengan izin Allah lepas bagi minum sedikit performance drink shaklee semalam, dia semakin segar dan dah nak main, susu pun minum, lebih segar la, sebelum tu lembik, tidur jer. dehydrated sebab kurang minum susu dan tidak makan. dia dah beberapa hari demam kuat, ada ulser penuh dalam mulut, dan ada tanda-tanda kene campak. lepas bagi performance drink petang semalam, dah tidak demam dah. Alhamdullilah, memang sangat berkesan. sikit je saya campur, dalam secubit je denagn setangah cawan air, sebab dia masih baby. Bila rasa pun memang tidak rasa performance drink tu, rasa air masak jer. tapi kesannya tiptop. performance drink ini memang sangat bagus untuk kembalikan kesegaran. pure hydration drink. juga bagus untuk ibu menyusu yang ingin menjalani puasa tidak lama lagi

Testimoni Performance Drink


Performance Drink


Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE
 COD AREA MELAKA/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

PETUA KURANGKAN RASA LETIH DI BULAN PUASA


Set Berpuasa Shaklee
SET BERPUASA


Elakkan daripada tinggalkan sahur. 
Sabda Rasulullah saw, “Sahurlah kamu, kerana sahur itu terdapat berkat yang besar”. Pilih makanan yang berserat dan berprotein yang tinggi kerana sel-sel tubuh kita memerlukan gizi yang secukupnya untuk kekal bertenaga di waktu siang.

Jangan menangguh waktu berbuka. 
Ambil makanan yang mengandungi karbohidrat yang sederhana supaya dapat memberikan semula tenaga pada badan. Supplement B Complex perlu diamalkan bagi menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan.

Atur menu makanan. 
Utamakan 5 unsur gizi yang lengkap iaitu protein, lemak, karbohidrat, vitamin dan mineral. Ambil makanan yang tinggi serat yang lazimnya terdapat pada sayur dan buah.

Hindari minuman sejuk dan kandungan gula yang tinggi. 
Jangan minum air sejuk atau ais ketika berbuka kerana perut akan menjadi kembung akibat keadaan berasid di dalam perut yang 'terkejut' setelah seharian perut kosong. Sebaliknya biasakan berbuka dengan minuman suam dan air yang rendah kandungan gulanya. Berbukalah dengan kurma yang manis rasanya bagi menggantikan minuman manis.

Makan secara bertahap. 
Jangan terus makan sehingga kenyang ketika berbuka atau terus makan dalam hidangan yang besar kerana seharian perut kita kosong dan organ pencernaan berada dalam keadaan rehat. 

Lakukan senaman ringan. 
Bersenam mampu melancarkan peredaran darah. Solat terawih adalah senaman yang bagus kerana gerakan rukuk dan sujud itu sendiri boleh membakar kalori.

Banyak minum air antara waktu selepas berbuka sehingga sahur. 
Minumlah sekurang-kurangnya 2 liter atau 8 gelas air di antara waktu berbuka sehingga bersahur bagi menggantikan kehilangan air ketika berpuasa di siang hari. 

Jangan terus tidur setelah bersahur. 
Tubuh badan kita memerlukan waktu untuk mencerna makanan dengan sempurna. Sehubungan dengan itu, elakkan daripada terus tidur selepas bersahur bagi memberi laluan kepada proses ini untuk berlaku. Jangan biarkan diri anda terus berada dalam keletihan dan tidak bertenaga kerana terlalu berkira-kira untuk membelanjakan wang anda ke arah gaya hidup yang lebih sihat dan kekal bertenaga.

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE
 COD AREA MELAKA/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL
HP : 012-6412248 
Email : healthynurjannah@gmail.com
FB Pages : Healthy Nurjannah

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk maklumat dan keterangan lanjut:

PENGEDAR SAH SHAKLEE

COD AREA MELAKA CHENG/BUKIT RAMBAI/ALOR GAJAH/KRUBONG/MITC/AYER MOLEK/TIANG DUA/JASIN/MERLIMAU

SHARIFAH JAMIL

HP : 012-6412248

Email : healthynurjannah@gmail.com

FB Pages : AJLegacy

Setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat panduan pemakanan vitamin dan konsultasi daripada saya setiap masa.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.